Adóparadicsomok határon innen és határon túl

A napokban azon gondolkodtam, hogy tulajdonképpen minden kontinensnek megvannak a maga egzotikus adóparadicsomai, gyakran olvashatunk erről a különböző médiumok hasábjain. Európában közismert adóparadicsomként tartják számon többek között Málta és Ciprus szigetét, San Marino-t, vagy éppen Andorrát (itt például személyi jövedelemadó sincs). Érdekességképpen jegyezném meg, hogy az Európai Parlament 2019-es jelentése szerint, Magyarország is adóparadicsomnak minősül. Ez minden bizonnyal kevesek által ismert tény még hazánkban is.

Európán kívüli vizekre evezve ott vannak például a Karib-térség szigetországai: Aruba, Bahamák, Anguilla, Kajmán-szigetek

Világszerte számtalan adóparadicsom ismert, Dél-Amerikában Uruguay, Óceániában Vanuatu és Szamoa, vagy például az Egyesült Államok államai közül Delaware. Az afrikai kontinensen pedig a legismertebb adóparadicsom a sokak által elsősorban népszerű nyaralóhelyként ismert Seychelle-szigetek.

Számtalan oka lehet annak, hogy egy ország adóparadicsommá válik, azonban mint azt a felsorolásban is láthatjuk, ezek jelentős többsége alapvetően a turizmusból tartja fent magát.

Miközben érdekességek után kutakodtam, felfedeztem hogy Magyarországon is vannak adózási szempontból teljesen eltérő területek, települések. Így jutottunk el a következőhöz, székhelyszolgáltatás pest megye területén.

Miért lehet gazdaságilag előnyös egy székhelyszolgáltatás pest megye területén?

Iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatás működik Újlengyelben, ugyanis Újlengyel községben közel 30 éve nincs iparűzési adó! Ez egy olyan érdekes információ amiről korábban sejtelmem sem volt. Gondoljunk csak bele, milyen mélyreható kihatása lehet a térség gazdasági fejlődésére ennek a döntésnek. Az 1700 fős község fekvése ráadásul roppant előnyös, ugyanis az M5-ös autópályáról megközelítve gyakorlatilag a főváros kapuja. Érdemes továbbá körüljárni, hogy egy székhelyszolgáltatás pest megye területén, pontosabban Újlengyel községében milyen konkrét gazdasági előnyökkel kecsegtethet.

Elsősorban komoly előnyökkel jár az adminisztráció területén, elvégre az adminisztráció “kiszervezésével” nekünk ne kell saját irodát fenntartanunk, ez jelentős költség csökkentéssel járhat akár egy kisebb cég esetében is. Minden cégnek a székhelyét meg kell jelölnie cégtáblával (én konkréten erről sem tudtam), ellenkező esetben nagyon komoly szankciókat vonhat maga után a figyelmetlenség.

A székhelyszolgáltatás előnyei a postai ügyek intézésében

A székhelyszolgáltató minden egyes átvett levelet elektronikusan rögzít és 24 órán belül tájékoztatja róla ügyfelét. Továbbá nem terhel minket a különböző hatósági szervek fogadásának terhe sem, ezt is biztosítják helyettünk, pedig ha valami, akkor ez biztosan igen nagy rutint és tapasztalatot igényel. Az újlengyeli telephelyen még tárgyalót is biztosítanak a különböző tárgyalások és ellenőrzések lebonyolításához. Elképesztő mennyiségű előny, alacsony, mindenki számára megfizethető áron.

Különösen azoknál a cégeknél tartom előnyösnek székhelyszolgáltató megbízását, ahol úgy akarnak költséghatékony működésre törekedni, hogy az adott szolgáltatás minősége nem romlik. Mindkét fél nyertese lehet egy ilyen virágzó együttműködésnek. Ennek pedig szintén nagy nyertese az együttműködő feleken kívül Újlengyel községe, aki megannyi módon profitál a területén zajló gazdasági tevékenységekből. A székhelyszolgáltatás pest megye területén egy roppant jól kigondolt, a térség gazdasági életére komoly hatást gyakorló lehetőség. Természetesen, mint minden nagy döntést megelőzően, itt is mindenki számára ajánlanám az előzetes informálódást a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ oldalán, ahol remekül rendszerezve minden kérdésre ott lapul a válasz. Könnyű, kezelőbarát felület. Ha valaki számára valami nem világos, természetesen adott a lehetőség, hogy a weblap alján feltüntetett telefonszámon szakemberekkel konzultálva megválaszolatlan kérdéseire hiteltérdemlő választ kapjon.