Az energetikai tanusítvány híréről most hallott először?

A hírekben szó volt róla, hogy az ingatlan értékesítő magánszemélyek még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy szükség van energetikai tanusítványra. Ha az értékesítés alatt ez nem kerül a vevő kezébe, akkor azért, a jogszabályok szerint, büntetés jár. Az ügyvédek szerencsére tudni szokták, hogy erre a dokumentumra bizony szükség van, és még időben értesítik az ingatlant hirdető felet. Mi a helyzet akkor, ha nincs energetikai tanusítvány a kezünkben, de már megvan a vevőnk, és leülne aláírni?

Gyorsan és egyszerűen be lehet szerezni az energetikai tanusítványt

Tényleg nem fog napokig tartani ez a folyamat, főleg akkor nem, ha tudjuk, hogy melyik céghez érdemes fordulni. Az e-tanusitas.eu csapata hihetetlenül gyors és profi ügyintézést tud nyújtani, ami egy ilyen szorult helyzetben nagyon fontos, sőt életbevágó.

energetikai tanusítvány
az energetikai tanusítvány gyors beszerzésére is van mód, csak ismerni kell a jó céget

Először is telefonálni kell, és időpontot egyeztetni. Ezek után érdemes felvenni a fontosabb adatokat, mint a név és az ingatlan helyszíne. Ha sikerült egy jó időpontot találni, akkor egy szakember kiszáll az ingatlan helyszínére, és ellenőrzi azt. Az energetikai tanusítvány megírásához ez elengedhetetlen, ekkor kerül sor az ingatlan fűtésrendszerének felmérésére de a tájolást és a hűlési pontokat is ekkor veszik szemügyre. Hogyha ez mind megvolt, akkor összekészítik a dokumentumokat a felvett adatok alapján, és még aznap kiküldik GLS futárral. Ha szeretnénk egy környezetbarát megoldást választani, akkor kérhetjük, hogy inkább e-mailben küldjék meg az energetikai tanusítványt.

Milyen árban mozognak az energetikai tanusítványok?

Ez minden esetben attól függ, hogy mekkora az ingatlan négyzetméterben kifejezve, és, hogy családi házról van -e szó. Ezek alapján az árak úgy alakulnak az e-tanusitas.eu céggel, hogy ha az ingatlan 0-40 négyzetméter közötti méretű, akkor Bruttó 12.990 forint a tanúsítvány. Ha ennél valamivel nagyobb házról vagy lakásról van szó, és már 41 és 120 négyzetméter közötti az alapterület, akkor 14.990 forintba kerül. Ha az ingatlan ennél is nagyobb, és 121-160 négyzetméter közti, akkor 15.990 forintért kapunk hozzá energetika tanúsítványt. Ha 161 és 200 négyzetméter közti, akkor 16.990 forintba fog kerülni és 201 és 300 négyzetméternél az ára 17.990 forint.

Családi házak esetén ez egy picit máshogyan fog alakulni, de nem lesz sokkal drágább. Amennyiben a családi ház mérete nem haladja meg a 120 négyzetmétert, akkor a fent említett árakhoz plusz ötezer forint fog hozzáadódni. Hogyha ennél a határnál már nagyobb házról van szó, akkor 160 négyzetméterig plusz hatezer forint, 200 négyzetméterig extra hétezer forint. Míg a 300 négyzetméter feletti házaknál extra nyolcezer forinttal többe kerül majd az energetikai tanusítvány. Ezt jó, hogy a honlapon előre meg lehet nézni, így senkit se ér váratlanul majd az összeg.