Sokkoló hír: tele az ország járvány-alkoholistákkal – reményteljes felépülés az alkoholbetegségből

Megdöbbentő főcímmel jelent meg a mai újság. A járványhelyzet miatt kialakult szükségállapotok a szokásosnál jóval több embert taszítanak az alkoholfüggőség csapdájába. A hosszan tartó megszorítások, korlátozások mindenkit többé-kevésbé megfosztottak valamiféle megszokott örömforrástól. Ilyen lehetett korábban az utazás, a társasági események vagy akár az éjszakai bulizás nyújtotta kikapcsolódás. Azok közül sokan nyúltak a pohárhoz, akik képtelenek voltak ártalmatlanabb tevékenységekkel pótolni a fájó hiányérzetet.

Szerencsére a cikk végén mindazok segítséget is találtak, akik felismerték magukban a hasonló tüneteket. A cikk részletesen foglalkozott a különböző módszerekkel, melyekkel elérhető a felépülés az alkoholbetegségből. Ennek különböző súlyosságú fokozataira más-más megközelítést kell alkalmazni.

Erre hívja fel a figyelmet a felepulok.hu ilyen irányú tájékoztató írása is. Kiemelten odafigyelnek a programjukat megelőző konzultációs alkalmakra. Ezeken derül ki ugyanis, hogy a hozzájuk forduló páciens számára megfelelő lesz-e az általuk kínált modell. A Minnesota-modell nevű program ugyanis az alkoholbetegségnek nem minden súlyossági fokozata esetében az ideális választás. Csak úgy tudják garantálni a büszkén hirdetett 70-75%-os sikeres felépülési arányt, ha csak olyan pácienseket fogadnak, akik részére valóban ez tűnik a tökéletes megoldásnak.

Ez fokozottan is fontos annak fényében, hogy a felépülés az alkoholbetegségből náluk talán a legdrágább a lehetőségek közül. Ezért korrektül csak azoknak engedik a részvételt, akiknél a lehető legnagyobb esélyét látják a sikernek.