Szkeptikus voltam, de kedvencem lett a MotorTire

Elég hosszúra nyúlt iskolai tanulmányokkal rendelkezem. No nem azért, mert képtelen lettem volna kijárni akár 8-10 osztályt, hanem egyszerűen azért, mert a gimnázium után osztatlan képzésben vettem részt (huss, hat év az életemből) és még utána is vissza-visszakeveredtem abba a bizonyos iskolapadba. Tanulmányaim jellegénél fogva rendszerint előkerültek témaként a fake news (vagyis az álhírek), a különböző urban legend sztorik; vagy épp az, hogy hogyan is kell kiszűrni egy szövegből a nekünk fontos információkat, esetleg ránézésre hogyan állapíthatjuk meg, hogy a munkánkhoz megfelelő lesz-e az adott anyag. Na már most, ez szerintem egy abszolút hasznos és releváns tudás a mai digitális társadalomban, annyi hírt kapunk az arcunkba percről percre; csakhogy ennek egy olyan hátulütője is lett, hogy néha már túlzottan gyanakodóvá váltam mindenféle marketinganyaggal kapcsolatban.

Ez nem jött kifejezetten jól, mikor hőn szeretett motoromra kellett már mihamarabb új gumikat vennem és kicseréltetnem azokat. Ugyan volt bevált műhelyem erre a műveletre, viszont költözés után tanácstalan voltam, mígnem egy új kollégám a motortire webshop weboldalát ajánlotta. Persze előjött belőlem a szkeptikus, mert feltűnően sokat dicsérte, már kezdtem azt hinni, hogy jutalékot kap ezért vagy valami, de addig győzködött, míg be nem adtam a derekamat és alaposabban is szemügyre vettem a weblapot.

Igazából pozitívan kellett csalódnom: a honlap felülete elég jól kezelhetőnek bizonyult, több fajta tulajdonságra is szűrhet az érdeklődő, ezáltal megkönnyítve a számára megfelelő termék megtalálását. Nagyszerűen jelzésre kerültek az aktuális raktérkészleti elérhetőségek is, így a megrendelőt nem is igazán érhették kellemetlen meglepetések sem; amennyiben egy-egy termék szállítása vagy beszerzése mégis csúszik, ott kiemelték, hogy egyénileg megkeresik az adott ügyfelet. Kifejezetten örültem annak, hogy lehet kizárólag új és használt termékek közötti böngészésre is, hiszen nem mindenkinek volt fontos a vadonatúj motorgumi vásárlása, ha talál jó ár-érték arányban egy használtat is, sokszor nagyságrendekkel olcsóbban.

A fizetésre is több lehetőséget adtak, a szállításuk pedig nagyon gyors, ami már a szerződött futárszolgálatból is látszik. Amennyiben viszont személyes átvételt kér a megrendelő, akkor SMS üzenetben külön értesítik, hogy biztosan ne legyen ezzel kapcsolatban kavarodás; helyiként pedig hatalmas segítségnek bizonyult, hogy online történő, előzetes időpontfoglalás után szakszerűen ki tudják cserélni a motorgumikat a saját műhelyükben. Úgy voltam vele, hogy nem szeretnék még több helyre rohangálni ezzel az esettel is, így inkább én is a motortire webshop partnereire bízom, ha már egyszer van rá lehetőség.

Végül abszolút nem bántam meg, hogy náluk rendeltem meg az új motorgumijaimat és hogy általuk intéztem azok cseréjét is. Nagyon könnyen, gyorsan zajlott a rendelés folyamata és tényleg hamar sikerült időpontot is foglalni a rendszerükön keresztül, így gyakorlatilag néhány nap alatt intéződött is az egész – máskor is csak tőlük tervezek vásárolni, és bárkinek merem ajánlani a céget!